Friday, June 7, 2013

Пакт са ђаволом



Бошњачка љевица није дошла на власт зато што је грађанима понудила нешто смислено и реално оствариво, већ зато што им је огадила претходну власт, и то тако што им је огадила институције, политику и политичаре, а све уз помоћ ЦЦИ-а, Транспаренсија, странаца и ОХР-а.

У Републици Српској није да народ није незадовољан, није да политичари не гријеше, али у Републици Српској народ се неће попишати на парламент или владу. У Републици Српској постоји елементарни патриотизам и поштовање према институцијама и људима који у име народа одлучују. Стотине година под Турцима јесу створили менталитет који не вјерује властима и држави, али Срби су свјесни да без те Народне скупштине, Владе и Предсједника нема ни Републике Српске, а нема ни њих у Босни и Херцеговини.

Зато власти Републике Српске не дају да се усвоји закон у којем ће регистрациона подручја приликом додјеле ЈМБ-ова прелазити ентитетску границу. Да су урадили другачије, како каже један мој друг новинар Хрват „прогутао би их српски мрак на српској цести“. Кад су Бошњаци били против, Влада Републике Српске је заштитила права својих грађана и донијела уредбу којом је прописала поступак додјеле ЈМБ-ова, на начин да је Република Српска једно регистрационо подручје, и за то прибавила сагласност Министарства цивилних послова БиХ и Агенције за идентификациона документа БиХ. Дакле, Република Српска штити и своје националне интересе и права својих грађана.

У војном смислу ислам је склон да жртвује животе цивила зарад остваривања војних циљева. У политичком смислу ислам жртвује права грађана зарад остваривања политичких циљева. Након што је Влада Републике Српске донијела поменуту уредбу, Сулејман Тихић је покренуо апелацију према Уставном суду БиХ ради оцјене уставности ове уредбе. Дакле, треба жртвовати и туђе цивиле.

Да би убиједили свијет како Срби не дају да се усвоји тамо неки закон важан за грађане, чекали су да се беба разболи, и да не може да оде на лијечење јер нема пасоша, јер нема ЈМБ. Чекали су и нису ништа радили, док су дјеца у Републици Српској добијала ЈМБ, вадила пасоше и путовала. Сад смо ми криви.

Покушаји да се незадовољство грађана из ФБиХ прелије у РС нису успјели. Пухало је у Бањалуци окупио мање присталица него поп Милидраг. Нека се доле сада народ избори са влашћу која не рјешава њихове проблеме, а власт са разулареном масом, са руљом која пиша по парламенту.

Полиција која не може да ријеши проблем триста људи који су блокирали национални парламент или није полиција, или их пушта свјесно. Држава гдје странац моли руљу да се повуче како би други странци изашли напоље није држава. Са ентитетом који није у стању да заштити безбједност и право на слободу кретања посланика из нашег ентитета не треба имати посла.

Нашим посланицима у Сарајеву порука: не идите у Сарајево 179 дана, и онда пред истек оне привремене одлуке понудите им доле да се усвоји закон по мјери Републике Српске. Ако неће, окрените се и назад кући!

Нека се они боре са оним што су произвели! Дошао ђаво по своје.

No comments:

Post a Comment